Excelsior 5 – Paal Centraal 2

Deze week mocht PC2 aantreden tegen onze buur Excelsior. Voor de zaal werd er met een beetje ellebogenwerk gewonnen met een stand van 15-10. Maar dat zegt nog niets, aangezien PC2 nog niet haar draai op het veld. Na een wat chaotische week voor de wedstrijdsecretaris, waardoor Isabella en Tim voor deze zaterdag verhuurt waren aan het eerste, kon er met invaller Dorien en reserves uit PC3 begonnen worden aan een zonovergoten wedstrijd.

Zoals elke week het doel is, moet iedereen gelijk scherp zijn en in de eerste aanval een doelpunt gemaakt worden. In tegenstelling tot vorige week lukte dat deze keer wel en was het eerste doelpunt al binnen 60 seconden gevallen bij PC2.  Maar Excelsior liet dat niet zomaar gaan en maakte al snel de gelijkmaker. Maar gelukkig was het andere vak van PC ook scherp en al snel stond er een voorsprong van 1-3 op het scorebord.  Helaas lukte het niet om deze voorsprong nog verder uit te bouwen en zo kwam het dat  een doelpuntrijke eerste helft werd afgefloten met een stand van 10-11.

Tijdens de rust werd er besproken dat het maken van 11 doelpunten in een helft zeker goed is. Maar er werden ook nog wel foutjes gemaakt in de verdediging waardoor Excelsior er 10 heeft kunnen maken. Als deze foutjes eruit gehaald konden worden dan en de aanvallende lijn doorgezet kon worden, dan was winst bijna gegarandeerd.

Maar blijkbaar had Excelsior eenzelfde praatje gehad in de rust. Want hoewel de eerste aanval in de tweede helft weer een doelpunt was voor PC2, lukte het niet om afstand te nemen. Daardoor stond het een paar minuten voor tijd 16-16. Met nog 30 seconden op de klok wist de scheidsrechter de wedstrijd te beslissen door strafworp te geven aan Excelsior.

Met een eindstand van 17-16, kan er toch teruggekeken worden op een leuke wedstrijd tegen Excelsior. Komende week staat het bikkelweekend op het programma, wat zeker geen makkelijke tegenstander gaat worden. De week erna staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen het Maassluise derde.