ESDO 1 – Paal Centraal 1

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Paal Centraal af naar Kockengen. PC1 en PC2 speelde tegen ESDO 1 en ESDO 2. PC2 vocht zaterdag voor de 7e plek, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Op papier leek het verschil tussen PC1 en ESDO 1 groot, ESDO heeft nog maar één wedstrijd kunnen winnen, en PC1 draait mee in de middenmoot, . De eerste wedstrijd tegen ESDO werd overtuigend gewonnen. maar de scores van de afgelopen weken waarschuwde ons dat de wedstrijd misschien wel lastiger kon worden dan in eerste instantie gedacht. Na een verschrikkelijk spannende wedstrijd tussen ESDO 2 en PC2, en een minder interessante wedstrijd van de A1 van ESDO, was PC1 aan de beurt om het op te nemen tegen het eerste van ESDO.

Het was direct duidelijk dat deze wedstrijd niet zo makkelijk zou worden als de eerste wedstrijd. PC kwam de eerste aanval direct tot scoren, maar ESDO wist direct te antwoorden met een eigen goal. hoewel we de eerste helft niet achter hebben gestaan lukte het niet om een gat te slaan en de eerste helft eindigde 10-10.

De tweede helft schoot ESDO uit de startblokken en kwam op een voorsprong van 13-11. PC moest aan de bak en hard werken om het gat te dichten en de aansluiting werd gevonden door Tim met twee schoten van afstand. Met nog 5 minuten op de klok stond het gelijk: 15-15. Uiteindelijk wisten Stuart en de dames van PC1 het verschil te maken en eindigde de wedstrijd 15-19.

De 4 punten van de selectie waren binnen en konden mee naar Delft (of voor een groot deel mee naar Groningen) waar de overwinningen goed gevierd zijn. Er staan nog twee spannende wedstrijden op het programma, met aanstaande zaterdag de selectie van Paal Centraal thuis tegen de selectie van Dunas, en volgende week mogen we het uit opnemen tegen de selectie van Fluks.