ESDO 1 – Paal Centraal 1

21 januari mocht Paal Centraal 1 afreizen naar Kockengen om het daar op te nemen tegen ESDO. Na een goede pan bami en een uur reizen waren we gedreven om de punten mee terug te nemen naar Delft. ESDO heeft het zaalseizoenen nog geen punten weten te bemachtigen dus ook zij waren gedreven om eindelijk punten te pakken.

Een deel van de selectie heeft dit weekend gestreden om de eer van studenten korfballend Nederland te verdedigend in Edinburgh plus een aantal blessures bij de heren zorgde ervoor dat niet heel Paal Centraal 1 aanwezig was. Gelukkig is dit fantastisch opgevangen door invallers Manuela, Stuart en Timo en hadden we een volle bank met Femke, Melle en Ruben.

In de aanval startte Lisanne, Manuela, Tim en Timo. Isabella, Lisa, Richard en Stuart startte in de verdediging. We startte sterk met veel onderscheppingen in de verdediging waardoor ESDO niet goed tot hun spel kwam. Hierdoor konden we op een voorsprong komen en we gingen met 4-8 de rust in.

ESDO wist zich in de tweede helft terug te knokken naar twee punten verschil. Gelukkig wisten we ons te herpakken en het verschil te bewaren en uiteindelijk uit te breiden naar een 10-14 overwinning en konden we met de punten (via de Mac) naar Delft toe. Bedankt invallers en reserves, heel fijn dat jullie allemaal mee wilden.