Erasmus 4 – Paal Centraal 3

Het was deze week tijd voor dè studentenderby, waar PC3 het op mocht gaan nemen tegen onze Rotterdamse collega’s van Erasmus.  Martijn en Niels hadden een paar weken geleden meegedaan bij het team van Erasmus om hen te hulp te schieten bij een tekort aan heren (ja dat kan). Wij hadden dus het voordeel van wat interne informatie: lange heren en sterke dames. De lange heren konden we in ieder geval bij aanvang al herkennen.

De wedstrijd ging hard van start, met 5 doelpunten binnen de eerste 3 minuten. Echter was het er daarmee wel gedaan voor de daaropvolgende 15 minuten. Aan beide kanten waren veel kansen, maar het wilde niet echt lukken om de bal dan ook in de mand te krijgen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Erasmus wél begon te scoren. Tijdens het tweede deel van de eerste helft begon Erasmus daarom langzaam uit te lopen op PC. De doelpunten van Martijn en Niels konden de schade echter niet heel erg beperken, leidend tot een tussenstand van 10-4 tijdens de rust.

Tijdens de rust was het duidelijk; we moeten de juiste kansen uitzoeken en de aandacht er goed bij houden om de balans in punten te laten keren. Zo begonnen we dan ook aan de tweede helft, waarbij er al snel 2 doelpunten van Renko volgden.  Het lukte het andere vak echter niet om te scoren, waardoor Erasmus vervolgens langzaam hun voorsprong weer terug naar het oude kon brengen.  Zo ging het dan ook de rest van de wedstrijd, waarbij er nog 2 doelpunten in het vak van Renko en Rienk vielen. Dit bracht de eindstand uiteindelijk op 13-8, in ieder geval een winst in de tweede helft!

Volgende week hebben we meteen een rematch om de eer van Delft hoog te houden. Het doel is om de trend van de 2e helft dan in ieder geval vast te houden en er dan met de winst vandoor te gaan.