Erasmus 3 – Paal Centraal 4

Zaterdag 7 december stond de wedstrijd tussen Erasmus 3 en Paal Centraal 4 op de planning. Deze echte studentenkorfbalderby beloofde een waar spektakel te worden. Op voorhand werden de nodige krentenbollen, banaantjes (tot ergernis van Eline) en pastasalade (die alleen Eline niet vond stinken) gegeten om voldoende koolhydraten binnen te hebben voor deze spannende pot exact rond etenstijd. Na het inschieten met de meest slechte muzieknummertjes die net konden worden ontcijferd uit kwalitatief uitermate teleurstellende speakers, kon de wedstrijd worden gestart met in de aanval Rienk, Tom, Eline en Jannieta en in de verdediging Cyril, Timon, Thyrza en Anne.

Helaas startte de wedstrijd in het voordeel van Erasmus. Een minuut later wist Rienk echter het antwoord te geven, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Twee doelpunten voor Erasmus uit een miljoen miljard kansen later werd er weer gewisseld. Door twee schoten van afstand van Tom kwam de stand weer gelijk en zou de wedstrijd tot ver in de tweede helft in ons voordeel blijven.

Cyril zorgde van afstand voor de eerste voorsprong, maar helaas wist Erasmus direct het antwoord te geven. In de laatste fase van de eerste helft zorgden Rienk en Tom echter nog voor een comfortabele twee punten voorsprong in de rust. Het team werd door Lisa, die was meegereisd als reserve, weer opgepept en de motivatie om te winnen zat er duidelijk in.

Aan het begin van de tweede helft zorgden Cyril en Thyrza voor een voorsprong met dubbele cijfers, maar vrijwel in dezelfde minuut wist Erasmus weer een punt terug te komen. Eline had hier echter geen zin in en scoorde van afstand weer de vier punten voorsprong. In dezelfde minuten kwam Erasmus echter weer terug door een korte kans en een doorloopbal te scoren. Na de vakwissel wisten zij nog twee doelpunten van afstand te maken, waardoor de stand weer gelijk was. Doelpunten van Anne en Timon zorgen weer voor twee punten voorsprong, maar Erasmus kwam via een schot en strafworp weer terug en met nog twintig minuten op de klok was de spanning groot. Op dit moment moesten Eline en Tom helaas het veld verlaten door problemen met hun enkels. Lisa en Kees betraden het veld voor hen.

Een spannende eindfase van de wedstrijd volgde. Lang bleef de stand gelijk op gaan, maar in de laatste fase kon Paal Centraal helaas niet de wedstrijd naar hun kant trekken. De wedstrijd eindigde in 14-13, waar het team zichzelf helaas tekort mee heeft gedaan. Na de wedstrijd werd het verlies weggegeten bij de McDonalds aan het Beursplein met dank aan de decemberdeals.