Een gevecht om de Punten PC2 – KCR7

De returnmatch tegen KCR 7, waar de vorige wedstrijd de punten niet wisten te pakken gingen we nu de wedstrijd in met een belofte. een belofte aan onszelf, de trainer en de rest van PC: We gaan winnen!

We begonnen de wedstrijd met opgeheven hoofden klaar om die punten in Delft te houden. Helaas was de start nogal moeizaam, de eerste aanval had enigszins moeite met het achterverdedigen van KCR en het zoeken naar kansen ging moeilijk. zodoende kwamen we 0-1 en zelfs 0-2 achter te staan. Maar door het mooi afronden van een vrije bal van Stuart en een mooi geforceerd stipje van Ruben kwamen we weer langszij.  dit konden we gelukkig doortrekken met een mooie wegtrekbal van Femke en een schot van Anne.  Met nog doelpunten van Ruben en Femke en een paar van de tegenstander stonden we met nog 5 minuten voor de rust 6-4 voor.

De wedstrijd was al vrij fysiek maar dat begon nu toch echt tot uiting te komen. bij een doorbraak werd Sascha hard gevloerd (met een lokale aardbeving tot gevolg). En hij was maar net opgekrabbeld of Stuart kreeg alweer een tackel van zijn tegenstander. Het beloofde een gevecht te gaan worden om die punten hier te houden. Met nog een doelpuntje van Ruben en eentje van Sascha was de ruststand 8-6.

Na de rust gingen we gewoon weer door, goede moed en veel tactiek ingepraat konden we weer door.  Ruben met direct een lekker schotje voor de 9-6.

De eerste wissel kwam toen, Melle kwam erin voor Timo (die moest nog een hele wedstrijd bij 1 spelen) en dat gaf het vak waar hij erbij kwam iets meer rust.  Reboundend zouden Sascha en Melle geen problemen meer hebben.

Stuart maakte nog een mooie bal af en Femke ook nog een schotje voor een mooie voorsprong van 11-7. Jannieta kwam erin voor Nienke en Thomas voor Stuart, maar niet voordat Lucia er nog eentje in kon slingeren.

PC zou het nu niet meer moeilijk krijgen, met nog doelpuntjes van Melle en Ruben stonden we 5 minuten voor tijd met 14-9. Thomas had nog zin in want punten dus slingerde ook nog 2 ballen erin (waarvan 1 een hele fraaie onderhands van 4 meter) en om het af te sluiten mikt Sascha er nog eentje in van afstand.  KCR zou ook nog een paar ballen scoren in deze eindfase maar toen de scheidsrechter op het fluitjes blies stond er toch echt 17-13 op het scorebord.

Met deze overwinning is PC2 zeker van promoveren naar de reserve 3e klasse.

Alle invallers bedankt! jullie hebben een sterke wedstrijd gespeeld.

Volgende week staat KCC weer op het programma, dat belooft ook een interessante wedstrijd te gaan worden.