Dijkvogels 3 – Paal Centraal 2

Het was weer een mooie zaterdagochtend (wat vroeg als je het mij vraagt) en we moesten onderweg naar Maasdijk. Helaas waren er niet genoeg auto’s dus waren Sjoerd en ik gefeut om met het ov te gaan. Na een lange reis in twee bussen (helaas niet in de partybus gestapt) kwamen we aan bij Dijkvogels.

Vorige keer hadden we er tegen Dijkvogels een erg spannende wedstrijd van gemaakt, dus er hing een nerveuze maar fanatieke sfeer tijdens het inschieten. Gelukkig hadden we Fenne en Sas mee als wissels en kwamen mensen van 1 (en onze geblesseerde Cyril) ons aanmoedigen. 

Helaas begonnen we niet zo sterk en kwamen we al snel op achterstand. Na wat struggles in het aanvalsvak, doordat we achter verdedigd werden, vroeg onze aanvoerder Stu een time-out aan. Na wat inspirerende woorden gingen we weer verder. Uiteindelijk gingen we met 7-5 de rust in, geen voorsprong maar ook zeker nog niet bepaald. 

In de rust heeft onze wissel/coach Sas ons toegesproken en ons wat goede moed ingepraat. En het hielp, want in de eerste twee minuten van de tweede helft kwamen we terug tot 7-7. Hierna bleven de doelpunten een beetje gelijk op gaan, maar had Dijkvogels toch de overhand. 

We besluiten onze wissels in te zetten, Fenne komt erin voor Femke, Sas komt op de plaats van Stuart en Stu komt er in het andere vak in voor Martijn. Sas scoort meteen, en het staat 11-10. 

Beide teams scoren en met 12-11 krijgen we een stip tegen. Gelukkig trainen ze bij Dijkvogels wat weinig op hoe je zo’n strafworp nou scoort (ze hebben er volgens mij al minstens 3 tegen ons gemist) en lukte ze het dus weer niet om deze erin te leggen. 

Nu is het onze kans om een strafworp te scoren, en deze legt Stuart er zonder moeite (met een time-out er tussen) er gewoon in. Het staat 12-12 met nog minder dan 40 seconden op de klok. Wij lijken nog een laatste kans voor een aanval te krijgen, helaas met te weinig tijd en dus zonder succes. 

Helaas geen winst, maar toch een puntje mee naar Delft. Ik wil onze wissels/aanmoedigers/coach(es) bedanken voor het support en de hulp tijdens de wedstrijd. 

Volgende wedstrijd wordt weer een spannende, we moeten namelijk winnen willen we nog kampioen worden, dus kom zeker kijken!!

 

Groetjes Julie