Dijkvogels 2 – Paal Centraal 2

Na 4 van de 4 wedstrijden te winnen is PC2 nog steeds goed op weg. Deze 4 wedstrijden waren waarschijnlijk tegen de mindere tegenstanders van de poule. Wat inhoud dat de betere tegenstanders de komende wedstrijden komen.

Dijkvogels had de vorige weedstrijd in de regen en op het gras verloren. Zij waren er dus op gebrand om te laten zien hoe goed ze kunnen korfballen. Deze drang om zich te bewijzen moesten we vanaf het begin van de wedstrijd de kop in drukken. Het was dus zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen en gelijk een gat te slaan.
Het begin van de wedstrijd was niet de droomstart waar we op gehoopt hadden. Dijkvogels wist gelijk de eerste aanval te scoren. Onze aanval had moeite om tot scoren te komen. Na 5 minuten lukte het eindelijk om via een strafworp te scoren. De volgende aanval had ook moeite om de korf te vinden. Maar gelukkig stond de verdediging als een huis waardoor Dijkvogels ook niet de kans kreeg te scoren. Nadat er nog 2 doelpunten door PC2 waren gescoord, ging de aanval eindelijk lopen. In de laatste 10 minuten wist PC2 er nog 4 te maken, en af en toe kon Dijkvogels ook een goaltje meeprikken. Ruststand 4-7.

Tijdens het praatje werden de complimenten gegeven voor de manier waar op we aan het verdedigen waren. Part-time coach Casper had vooral opmerkingen over de aanvallen die we aan het spelen waren. Invulling was langzaam. Daardoor ook baltempo laag. Maar de laatste paar aanvallen waren al beter dan aan het begin. Dus vooral de stijgende lijn doorzetten.

Na de rust lukte het al snel om het gat naar 4 te trekken. Waarna het een tijdje weer gelijk opging met scoren tussen PC2 en Dijkvogels. Maar halverwege de tweede helft was Dijkvogels eindelijk gekraakt en konden we de wedstrijd naar een ruime overwinning trekken. Aan het einde van de wedstrijd stond 10-17 op het scorebord.

Na de wedstrijd kregen we te horen dat PC5 had gewonnen. PC3 had de overwinning al voor het begin van onze wedstrijd binnen weten te slepen. De eerste 6 punten van de dag waren dus al binnen. Halverwege de eerste helft van PC1 kwam ook het verblijdende bericht binnen dat PC4 ook een ruime overwinning had behaald. Aan PC1 dus de taak om het eerste 10 punten weekend van Paal Centraal binnen te halen. Na een spannende en frustrerende wedstrijd wist ook PC1 te winnen! Het eerste 10 punten weekend is dus een feit! Op naar de volgende!