Dijkvogels 1 – Paal Centraal 1

Een bekende tegenstander dit weekend voor het eerste van Paal Centraal. Midden in het Westland betraden de Maasdijkse Dijkvogels samen met de Delftenaren het veld. Een wedstrijd waarmee Paal Centraal hoopt de bittere smaak van afgelopen weekend weg te kunnen spoelen.

We starten in de vakken die jullie van ons gewend zijn en met Laura en David langs de kant. In de eerste aanvallen van Paal Centraal wilde de bal er niet in. Het was daarom Dijkvogels die de eerste voorsprong op haar naam zetten. Het duurde vervolgens een aantal vakwisselingen voordat de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Prachtig zou je denken. Erop en eroverheen. Oh maar vergeet niet dat er nog een derde partij in het veld staat: de scheidsrechter. Deze fijne man heeft zijn vrije zaterdag opgeofferd om dit jonge grut een fijne wedstrijd te bezorgen. Tot op een gegeven moment niemand meer weet welk spelregelboekje bij de hand gehouden moet worden. Het waren in ieder geval niet de gebruikelijk korfbalregels.

Enfin, de Dijkvogels zijn een prima team en altijd in voor een babbeltje in het veld. De wedstrijd liep gestaag verder. Gelijk klommen de teams op, tot halverwege de tweede helft. Toen wist Paal Centraal via de ingevallen David een gat te slaan van drie doelpunten. De Dijkvogels zetten nog de achtervolging in, maar kwamen nauwelijks dichterbij. De wedstrijd eindigde daarmee in 12-14 in het voordeel van Paal Centraal. Een uitslag waar tevreden op terug gekeken mag worden, mede doordat Madjoe punten laat liggen tegen Helios.