DES (D) 5 – Paal Centraal 2

Op zaterdag 24 september mocht PC2 helemaal afreizen naar de Delftse Hout in Delft voor de wedstrijd tegen DES 5. Helaas konden Jannieta en Thomas toch niet bij de wedstrijd zijn vanwege corona, maar gelukkig hadden we Cyril en Floor die bij ons in wilden vallen.

In de aanval begonnen Stuart, Melle, Lucía en Manuela. In de verdediging mochten Sascha, Timo, Anne en Femke de boel dicht zien te houden. Er waren al snel kansen voor PC2, maar die gingen er helaas nog niet in. Uiteindelijk brachten Stuart en Manuela de stand op 0-2 door twee mooie schoten. Daarna mocht het andere vak laten zien wat voor mooie aanvallen ze in petto hadden. De lange heer van Sascha maakte het lastig om tot schot te komen, maar gelukkig wist Sascha ook door te breken naar binnen en zo werd het uiteindelijk 0-4 voor PC2. Allebei de vakken gaven veel druk in de verdediging, waardoor DES moeilijk tot kansen kwam. Met nog een vrije bal van Stuart, een doorloop van Manuela en een heerlijke wegtrekbal van Timo gingen we de rust in met een stand van 1-7.

In de rust werd gezegd dat we verdedigend super goed gingen, dat was te zien aan 1 tegengoal en aanvallend moesten we lekker door blijven scoren, zodat we de punten mee konden nemen naar X. Ook werden de invaller erin gewisseld. Cyril kwam erin voor Sascha en Floor voor Femke.

In de tweede helft zijn er enorm veel kansen gecreëerd door PC2. We kregen een stip mee, mis. We hadden een aantal doorloopballen, mis. Ook nog wat korte kansjes, mis. En de vele schoten op afstand, je raadt het al…allemaal mis. DES begon steeds meer vertrouwen te krijgen en die wisten de korf wel te vinden in de 2e helft. In de laatste minuut kreeg DES een vrije bal mee en die was natuurlijk raak. Zo eindigde de wedstrijd in 7-7.

PC2 heeft enorm hard gestreden, maar we hebben onszelf niet beloond in de 2e helft voor de vele kansen. Maar in de return aan de andere kant van Delft gaan we ze pakken!