DES 7 – Paal Centraal 5

Het nachtje welverdiende slaap na de Lustrumrally werd voor PC5 vroeg onderbroken. Met een verzameltijd van 9:45 was iedereen vroeg uit de veren, met wat spierpijn voor wie had meegedaan met de rally.
Jasper maakte met zijn ontbijt nog in de hand de eerste worpen op de korf tijdens het warmschieten. Dat was niet al te succesvol, wat een voorbode lijkt van de wedstrijd.

De wedstrijd begon aan beide kanten erg fel, het spel had al snel een hoge snelheid en ging dus goed van start. Het balbezit was grotendeels aan PC5, die vele kansen had. Het lukte helaas niet om te scoren, wat leidde tot een achterstand van 2 punten. Het felle spel werd doorgezet, met een sterke verdediging, waardoor DES zeer beperkt de mogelijkheid kreeg om aan te vallen.

De peptalk in de rust leek niet de scoorvaardigheid van PC5 te kunnen verbeteren. Het snelle spel uit de eerste helft werd voortgezet met eenzelfde overvloed aan kansen voor PC5, waarbij het spel ook nog lastig werd gehouden voor DES. Richting het einde van de wedstrijd wist Cyril nog een tweetal kansen goed te benutten, maar dat moment kwam helaas te laat. De wedstrijd eindigde immers te vroeg om dit voort te zetten.
De wedstrijd eindigde in een eindstand van 7-5 voor DES

Protip: Neem een zaklamp mee naar DES, je hebt de kans in het donker te douchen.