DES 6 – Paal Centraal 4

Dames, mijne heren,

Met pijn in mijn hart schrijf ik voor de eerste keer over verlies van Paal Centraal 4. Stiekem staan we laatste in de poel, dus het is niet alsof we heel veel winnen, maar dit is de eerste keer dat ik mag schrijven maar er niet gewonnen is door PC4…

Op een prachtige zaterdagmiddag hadden we een van onze verdere uitwedstrijden, we moesten helemaal naar Den Hoorn om het op te nemen tegen het zesde van DES. Helaas voor ons was Kees ziek en het inschieten begon al fantastisch dus met Kees en Lucia om de bank te bezetten begonnen we met Rienk, Wietse, Noortje en Wiep in de aanval en met Thijs, Tim, Lindi en Bernice in de verdediging.

Het eerste kwart gingen we heel gelijk op zowel DES als PC waren op schot. DES opende de score maar Noortje legde na drie minuten de 1-1 in de korf, waarna Thijs ons op een voorsprong zette met een bal die alleen maar bestempeld kan worden als een “speciale kans”. Helaas maakte DES de 2-2 in dezelfde minuut. Rienk trok ons daarna weer voorwaarts en zette ons op 2-3 maar DES kwam met een schot op 3-3. Daarna wist DES vanuit verschillende hoekjes de korf te vinden en stonden we zeven minuten later 6-3 achter. Daarna lieten onze dames even zien ho het moest want Wiep en Bernice knalden er twee fraaie schoten in (6-5). De eerste korte kans van de wedstrijd (die raak was) was echter voor DES (7-5) maar ook vanaf de zijlijn was DES trefzeker (8-5). Gelukkig voor PC wist Rienk op slag van rust ook het balletje door het ringetje te halen en met 8-6 gingen we de rust in.

In de rust gaven Bram en Daan een duidelijk signaal af: het gaat goed. We spelen divers en sterk we mogen alleen iets rustiger uitbrengen. Na een kleintje wisselen (Tim kwam op de bank zitten en Jordi ging op zijn plek in het veld staan) begonnen we met verse moed aan de tweede helft.

Bernice maakte even casual haar tweede schotje (8-7) maar voor we gelijk konden komen maakte DES een doorloper (9-7) en een schot (10-7) en een strafworp (11-7). Gelukkig had Jordi op de bank geobserveerd dat we de druk naar binnen moesten houden en dat loonde met een doorloper (11-8) en daarna maakte Bernice haar derde schotje (11-9)  en de druk voor DES was weer terug. Hun antwoord daarop waren een schot (12-9) een strafworp (13-9) en een schot (14-9). Gelukkig voor PC is Bernice haar lievelingsgetal 4 dus die scoorde gewoon nog een doorloop (14-10) en Rienk is steengoed met strafworpen dus we kwamen op 14-11. De dame van Lindi scoorde de 15-11 waarop Lindi netjes een antwoord had 15-12. Om de score van de eerste helft te kopieren en plakken scoorde DES nog een schot en eindigden we op 16-12.

De moraal van het verhaal is een beetje als volgt: 12 scoren is meer dan we gemiddeld doen, daar mogen we wel trots op zijn. 16 tegen is een beetje veel, maar het waren vooral schoten. Dat is goed om te weten want volgende week mogen wij dit zelfde DES thuis ontvangen in ons eigen sportcentrum. Graag zien wij u daar in grote getale om ons aan te moedigen.