DES 5 – Paal Centraal 2

Het was een koude zaterdag ochtend vol regen en zelfs hagel, in de app werd al gevraagd of de wedstrijd wel door zou gaan in dit slechte weer.  Gelukkig viel de reistijd erg mee en verscheen kwam iedereen door weer en wind toch aan bij DES. PC2 begon niet erg sterk aan de wedstrijd, DES stond al 3-0 voor toen Marloes wist te scoren in de 8e minuut.  Mede door een aantal strafworpen wist DES haar voorsprong uit te breiden tot 7-2 na een kwartier spelen. Met nog 9 minuten op de klok scoorde Yannick een afstandsschot, en ineens begon PC 2 met scoren. Met een tussenstand van 8-6 gingen wij de kleedkamers in.

Na de rust begon PC 2 sterk door meteen 2 keer te scoren, waardoor de tussenstand gelijk was. Hierna lukte het helaas 11 minuten lang niet om een doelpunt te maken, waar DES uiteraard gebruik van maakte.  Met nog 12 minuten op de klok was de tussenstand 11-8 en moest PC 2 echt gaan aanzetten. Dit lukte en met nog 4 minuten te spelen stond het 11-11. De spanning was om te snijden. Door een afstandsschot van DES kwam PC 12-11 achter, maar door een wegtrekbal van Marloes was het weer gelijk, deze keer met nog 2 minuten te spelen.  Nu konden er echt geen fouten meer worden gemaakt. De bal ging naar de aanval, Yannick ging oplossen voor de vang. DES wilde de vang positie niet opgeven en gaf Yannick daardoor een vrije kans vanaf 4 meter.. Iedereen hielt zijn/haar adem in en hij zat!!! Na 20 seconden floot de scheidsrechter af en het zat er op. De ontlading was groot met een overwinningskreet van David die misschien op het sportcentrum nog wel te horen was. Na een gezellig drankje met erg veel fruit wat over was van de rust ging iedereen weer tevreden naar huis.

Aankomende zaterdag speelt PC 2 weer tegen DES 5 maar deze keer thuis. DES zal zeker haar revanche willen pakken dus dit wordt geen makkelijke wedstrijd.