De Vinken 2 – Paal Centraal 2

Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar Vinkeveen om de laatste wedstrijd van de eerste helft van onze veldcompetitie te spelen en het zou een spannende worden. De  Vinken en wij hadden beide van alle andere tegenstanders gewonnen en nu mochten we aan elkaar laten zien wie de beste ploeg van de poule is en wie met de beste papieren voor het kampioenschap de zaal in gaat.

Omdat Maud en Laura helaas afwezig waren zijn Esmée en Manuela met ons meegereisd zodat we wel over wissels zouden beschikken. Heel erg bedankt daarvoor!

We begonnen de wedstrijd goed. We wisten de tegenstander goed onder druk te zetten en zette zelf goede aanvallen neer. De Vinken wist mee te komen maar we hadden de overhand. Na een kwartier spelen stond het 5-5. Dit spel kostte ons echter veel energie en dat was daarna te merken. We verslapten en daar werd gebruik van gemaakt.  De doelpunten vielen niet meer aan onze kant en met een 9-7 achterstand gingen we de rust in.

Een kleine tegenslag maar geen verloren zaak. Vol energie en overtuiging begonnen we aan de 2e helft. In de eerste minuten na rust wist de Vinken echter direct de voorsprong uit te bouwen naar 12-8. Hierna herpakten we ons met het goede spel dat we in het begin van de eerste helft gezien hadden en wisten terug te komen naar 12-10. Helaas wisten we het weer niet goed genoeg vol te houden en keken we 3 minuten voor tijd tegen 16-10 achterstand aan. Hier was de boodschap duidelijk, we moeten blijven gaan en elk doelpunt telt. Aan het eind van de competitie zou het op onderling resultaat aan kunnen komen, dus het is belangrijk dat, als we verliezen, het verschil zo klein mogelijk is. Met dit in ons hoofd wisten we de laatste minuten nog flink gas te geven en drongen we het verschil terug tot 3 punten met een eindstand van 16-13.

Helaas onze eerste verliespartij van het seizoen. In periodes van de wedstrijd waren we beter maar we waren niet constant genoeg om deze keer van ze te winnen. Gelukkig hebben we de allerlaatste wedstrijd van het seizoen een herkansing. We zien jullie dan bij de kampioenswedstrijd van PC2!

Groetjes,
Jasper