De Meervogels 6 – Paal Centraal 4

Op een grijze, late zaterdagmiddag stond voor PC4 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen De Meervogels. Na het kampioensfeest van vorige week stond alleen nog op het spel of PC4 alleen of gedeeld kampioen zou worden. Een gelijkspel was voor het eerste al voldoende, maar we gingen natuurlijk vol voor de winst.

In de aanval begonnen Bernice, Myra, Matin en Thijs en in de verdediging begonnen Hessel, Ties, Lyanne en Naomi. Met name het eerste aanvalsvak had moeite met de lengte van de tegenstander, want vele ballen werden onderschept en het was aan goed verdedigend werk te danken dat De Meervogels niet op voorsprong kwam. Na een paar aanvallen en wat tactische aanpassingen begon het eindelijk beter te lopen en zo stond na tien minuten een 0-2 stand op het scorebord door een doorloopbal van Bernice en een schot van Thijs. Helaas kwamen De Meervogels ook beter in de wedstrijd, waardoor het verschil werd teruggebracht naar een. Hessel maakte hierna van ver de 3-1, maar door twee goede afstandsschoten kwamen de Meervogels weer op gelijke hoogte. Na nog een schot van Hessel en een schot in de laatste minuut van de tegenstander werd de rust ingegaan met een 4-4 stand.

In de rust werd een aantal nuttige tips gegeven, en als we wat slimmer zouden gaan spelen, zouden we het De Meervogels heel moeilijk kunnen maken. Niels werd in het veld gebracht in plaats van Ties, Noortje kwam erin voor Naomi en Lisa werd ingebracht op de plek van Myra.

Ondanks meer lengte bij de tegenstander werd er in de tweede helft beter gespeeld, wat leidde tot een weinig spannende helft, waarin PC4 duidelijk de overhand had en snel uitliep. Halverwege de tweede helft was de 4-4 uitgebouwd naar een comfortabele 4-8 voorsprong, door vier schoten van afstand van Thijs, Bernice, Lyanne en Niels. Daarna werd er nog twee keer gewisseld. Hessel kwam terug het veld in voor Ties en Myra kwam terug in plaats van Bernice. Dit veranderde het spelbeeld echter niet. Na de 4-9 van afstand door Thijs, scoorde de tegenstander haar enige doelpunt van de tweede helft, waarna er nog drie keer gescoord werd door Lyanne, een slim balletje onder de korf van Ties en een goed schot van Lisa. Eindstand 5-12.

Het was een heel leuk jaar, waarin PC4 heel veel vooruitgang heeft geboekt, met het kampioenschap als geweldige afsluiter. Er werd de laatste 7 wedstrijden 6 keer gewonnen en maar één keer verloren, en dus zijn wij de terechte kampioen. Teamgenoten en coaches Dennis en Maurits, hartstikke bedankt!