Conventus 1 – Paal Centraal 1

Omdat Conventus 1 op 10 juni geen team op de been kon brengen, had Paal Centraal 1 de eer om op dinsdagavond 13 juni naar Zwijndrecht af te reizen voor de rendez vous tegen hen. Na een bloedhete dag koelde het gelukkig ietsje af naar nog steeds tropische temperaturen. Winst in deze wedstrijd was van groot belang om de zevende plek in de poule veilig te stellen en het team begon daarom vastberaden de punten mee te nemen naar Delft aan deze wedstrijd.

Paal Centraal startte met Laura Koerts, Lisanne Spek, Tim Mulder en Tom Teeuwen aan de ene zijde en Isabella Brouwer, Lisa van de Weerd, Richard Groenendijk en Stuart Kordes aan de andere zijde. Er was een ruime reservebank uit Delft meegekomen, bestaande uit Femke, Nienke, Cyril en Timo. Helaas bleek deze al vroeg in de eerste helft nodig te zijn, omdat Tim Mulder een pees in zijn pink afscheurde en hierdoor de wedstrijd niet kon voortzetten. Timo zette echter een goede invalbeurt neer, maar toch lukte het Paal Centraal niet de leiding in de wedstrijd te pakken. Tot laat in de tweede helft bleef de stand gelijk opgaan met doelpunten van Isabella, Laura, Lisa en Tom.

Gedurende de wedstrijd liepen de spanningen steeds verder op. Aan beide zijden viel er iets te winnen of te verliezen in deze wedstrijd. Ook aan de zijkant van het veld was dit goed te merken; het publiek van Conventus liet geen gras groeien over discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Ook in het veld werd de wedstrijd langzaam fysieker. Helaas lukte het Paal Centraal niet de overhand te nemen in de wedstrijd en tot overmaat van ramp wist Conventus in de laatste minuten wel de leiding te pakken. Diep in de laatste minuut scoorden zij ook het laatste doelpunt, waardoor zij met een 13-11 de punten in Zwijndrecht wisten te houden. Dit betekende dat Paal Centraal op de laatste plek in de competitie kwam te staan, maar gelukkig was er nog een mogelijkheid dit recht te trekken. Op zaterdag 17 juni stond de laatste wedstrijd tegen DSO uit Klundert thuis in Delft op het programma. De wedstrijd in Klundert in het najaar was spannend en het team was vastberaden zich ook deze zaterdag niet zomaar gewonnen te geven. Conventus moest deze zaterdag nog tegen het altijd lastige Thor in Rotterdam spelen. Wat deze zaterdag de teams heeft gebracht, leest u in het volgende wedstrijdverslag…