Blauw Wit 2 – Paal Centraal 2

Op een koude en natte lenteochtend vertrok PC2 met drie auto’s op weg naar de eerste veldwedstrijd van het tweede deel van het veldseizoen. Na gemengde resultaten bij de oefenwedstrijden en met een afwezige coach was iedereen benieuwd hoe we het er de eerste wedstrijd vanaf zouden brengen. Nu was deze wedstrijd in Zeeland en verging het niet elke auto even voorspoedig om de weg naar het winderige veldje in Goes te vinden. Een kwartier voor aanvang kwam de laatste auto aan en met een wedstrijdvoorbereiding uit het boekje (not really) begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

Aan de wedstrijd zelf zal ik niet te veel woorden vuilmaken. Na het eerste kwartier werd er aan beide kanten niet meer gescoord, waardoor de aanval en de verdediging pas in de loop van de tweede helft weer voor het eerst wisselden. Nu zou je denken dat Elize na een half uur verdedigen wel zin had om even aan te vallen. Dit was blijkbaar niet zo aangezien ze er na twee aanvallen alweer 2 schotjes in had liggen en de vakken weer mochten wisselen. Er waren veel kansen, maar de bal wilde de korf niet vinden. Tot Q in de laatste minuten van de wedstrijd besloot dat het wel weer tijd was voor een doelpuntje. Nee het was voor de meegereisde supporters waarschijnlijk geen aantrekkelijke wedstrijd, ook de spelers zelf hebben interessantere wedstrijden meegemaakt. Gelukkig stonden we echter na 10 minuten al met 8-0 voor, dus is de overwinning nooit in gevaar geweest en liepen we met 11-2 het veld af.

De twee punten gingen mee terug naar Delft en het dagje Zeeland werd gezellig met z’n allen afgesloten in de Burger King! 🙂