Blauw Wit 1 – Paal Centraal 1

Terwijl de korfbal league finale in Ahoy pas over twee weken gespeeld wordt, zijn wij al weer een tijdje buiten op het koude en natte veld bezig. PC1 speelde twee goede oefenwedstrijden. NIO 1 en Excelsior 3 werden overtuigend verslagen en met veel vertrouwen begonnen we aan de eerste lente veldwedstrijd tegen Blauw Wit uit Kloetinge.

Belangrijke wedstrijden zullen het worden de komende weken/maanden voor PC1. Waar er in de zaal uiteindelijk toch eenvoudig werd gehandhaafd in de derde klasse, staat PC1 er op het veld een stuk slechter voor: onderaan samen met Nikantes. Een overwinning op Blauw Wit (dat derde staat) kunnen we dus goed gebruiken. Na de mooie overwinning van het tweede begonnen we met goede moed aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat er maar weinig doelpunten zouden gaan vallen. Harde wind, een groot veld, goede verdedigingen en onzuivere schoten waren hier de oorzaak van. Na een mooie doorloopbal van Bon in de laatste minuut van de eerste helft, gingen we met een zeer magere ruststand van 1-3  de kleedkamer in. Na rust werd de voorsprong meteen uitgebreid met de 1-4. Blauw Wit ging nu echter ook scoren en de wedstrijd belandde in een relatief doelpuntrijke fase. Gelukkig wist PC1 met hard en gedisciplineerd werken de voorsprong te behouden. Bij een stand van 6-9 floot de scheidsrecht voor het laatst.

Na de wedstrijd bleek dat Nikantes ook gewonnen had. Daarom staan we nu samen met Nikantes onderaan. Beide teams hebben 4 punten uit 8 wedstrijden.  Volgende week spelen we de zeer belangrijke wedstrijd tegen Nikantes, thuis op ons eigen sportcentrum. Enthousiast publiek en een lekker zonnetje zijn dus meer dan welkom.