Avanti/Flexcom 8 – Paal Centraal 4 – 15/12/2018

Op zaterdag 15 december speelde Paal Centraal 4 tegen Avanti/Flexcom 8. Een zeer lastige tegenstander die erg zuiver schiet, zoals Daan al aangaf vooraf aan de wedstrijd. In de aanval startte Thijs, Wietse, Wyb en Lindi. In de verdediging Kees, Rienk, Lucia en Noortje. Jordi en Bernice begonnen de eerste helft op de bank. De wedstrijd begon gelijk fel vanaf beide kanten. Door een goede verdediging werd aan beide kanten weinig gescoord. Na 15 minuten gespeeld te hebben, was de score 2-2. Een mooi afstandsschot van Rienk en een strafworp van Thijs hadden ons tot deze score gebracht. De verdediging bleef sterk maar in de komende 15 minuten vielen helaas nog 3 punten bij Avanti waardoor de rust eindigde in 5-2.

Na de rust wisselde Jordi voor Thijs en kwam Bernice voor Wyb in het vak, waarna Wyb door wisselde en voor Lucia erin kwam. Na 10 minuten speeltijd van de tweede helft viel er een strafworp van Rienk die de 6-3 maakte. Helaas, na een wissel aan de kant van Avanti, begonnen de afstandsschoten aan de kant van Avanti te vallen. De 11-3 werd doorbroken door een mooi afstandsschot van Wietse en een mooi afstandsschot van Kees. We bleven goed spelen en verdedigen, waardoor ook bij hen alleen afstandsschoten de kansen waren die ze kregen. Bernice scoorde een vrije bal wat de stand naar 14-6 bracht. Helaas vielen in de laatste 5 minuten nog een aantal punten aan de kant van Avanti. PC4 mocht wel afsluiten in de laatste minuut met een afstandsschot van Kees, maar helaas bracht dat de score enkel tot een 18-7. Afsluitend waren we het allemaal eens dat we een hele goede wedstrijd gespeeld hadden, al kan wat meer zuiverheid in de schoten geen kwaad. Het was zeker een wedstrijd waar we allemaal voor gestreden hebben!