Avanti 9 – Paal Centraal 4

De eerste wedstrijd van het seizoen. Uit tegen Avanti 9, een redelijk jonge ploeg die vorige week hun eerste wedstrijd al gewonnen had. Wij hadden al een aantal trainingen samen gehad, maar echt ingespeeld op elkaar waren we natuurlijk nog niet.

De scheidsrechter wilde om half 4 beginnen zodat hij nog naar de wedstrijd van Avanti 1 kon kijken, na wat bemiddelen werd dit gelukkig toch gewoon de geplande kwart voor 4.

Bij de bespreking besloten we dat natuurlijk goed ons best gingen doen en aan het einde van de wedstrijd beter op elkaar ingespeeld zouden zijn. Dus vol met goede moed begonnen we aan de wedstrijd in een toch wel sterk zonnetje! In de aanval startte Bernice, Noortje, Thijs en Wietse en in de verdediging Wyb, Lucia, Rienk en Jordi.

De wedstrijd startte wat langzaam op maar na 10 minuten stonden we op een achterstand waar we wat aan moesten doen (2-0). Toch duurde het weer een hele 10 minuten voordat Rienk met een korte kans en Jordi met een schot het tot een gelijk brachten (2-2). Deze lijn werd doorgezet door Wietse (2-3) en Bernice (2-4) met vlak voor rust nog een tegendoelpunt.

De tweede helft wordt begonnen met een tussenstand van 3-4, ook met het gevoel dat we hier punten kunnen en moeten pakken vandaag! Lucia werd vanwege last van haar rug vervangen door Lina en Jordi ging eruit voor Tim.

In de tweede helft zijn er meer punten gevallen, het begon met een strafworp voor beide ploegen (4-5). Vervolgens hadden wij de focus om goed te korfballen, iets wat bij Avanti verdwenen leek, hierdoor kwamen we door doelpunten van Thijs (2), Wyb en Tim tot een stand van 4-9. Toen liepen we tegen een probleem waar het team vorig jaar blijkbaar ook al door geplaagd is, de moeite om de voorsprong te bewaren. We gingen chaotischer spelen en begonnen foutjes te maken, hier wist Avanti goed gebruik van te maken. Zo erg zelfs, dat we tot een gelijk stand van 9-9 kwamen met nog maar 2 minuten te spelen. Gelukkig was daar nog in de laatste minuut de doorloop van Tim waardoor we met de overwinning naar huis gingen (9-10)!!

Ondanks het spannende slot kunnen we er een goed gevoel aan over houden, het biertje in de zon smaakte in elk geval goed 🙂

We willen ook nog Lina bedanken voor haar invalbeurt, ze mag vaker meedoen met PC 4!