Avanti 9 – Paal Centraal 3

Op een bruisende maandagavond stond PC3 klaar voor een spannende confrontatie met Avanti. Een deel van het team besloot de energie op te wekken door naar het veld te fietsen, een frisse en energieke warming-up onderweg. Gelukkig was de lente in volle bloei en verwelkomde ons met haar zachte briesjes en warme gloed.

Het veld, hoewel een beetje een zandbak zoals gebruikelijk, kon de vastberadenheid van PC3 niet temperen. Met Sander die snel het eerste doelpunt scoorde, leek het startsein gegeven voor een intensief spel. Avanti liet zich echter niet onbetuigd en maakte al snel gelijk.

Met prachtige acties zoals Fenne’s blokje en doelpunten van Marieke en Fenne zelf, leek PC3 de overhand te hebben. Maar Avanti gaf niet op en scoorde nog voor de rust een punt vanaf de zijlijn, wat een stand opleverde van 2-4 voor PC3.

De tweede helft begon explosief, met drie doelpunten binnen vijf minuten, waarvan twee voor PC3. Maar toen werd het spel wat rustiger, alsof beide teams hun adem inhielden voor de volgende zet. Het weer was top, met nauwelijks een zuchtje wind, behalve misschien dreigende onweerswolken in de verte.

Na een periode van scorestilte sloeg Avanti weer toe, gevolgd door een tegengoal van PC3. Met nog negen minuten op de klok en stand van 5-7, beloofde het toch nog een spannende finale te worden. En dat werd het ook! Avanti wist snel nog drie doelpunten te scoren, waardoor PC3 op achterstand kwam te staan. Maar in een zenuwslopende laatste minuut wist PC3 toch nog gelijk te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.