Avanti 8 – Paal Centraal 3

PC3 reisde dit weekend af naar het nabijgelegen Pijnacker om het op te nemen tegen Avanti 8 in de laatste wedstrijd van het seizoen. Na de nederlaag van vorige week tegen VEO was de strijd om een gedeeld kampioenschap met ONDO (G) voor PC3 geëindigd in een mooie tweede plaats in de poule.

Het was een regenachtige dag. Na het fluitsignaal kwam het met bakken uit de hemel vallen. In de eerste minuut wist Avanti de score al te openen, niet veel later kon PC3 met een doorloopbal van Sascha weer langszij komen. Eline mocht daarna het derde doelpunt van de wedstrijd op het scorebord zetten. Het wilde beide ploegen echter niet lukken de ander met een comfortabele voorsprong achter zich te laten. Met schoten van Jannieta en Thomas kon PC3 de doelpuntenregen van Avanti bijbenen en was de achterstand bij rust maar twee punten. Ruststand: 7-5.

Het veld leek wel een moeras. In de rust werd een poging gedaan om het water te verplaatsen dat zich in een aantal grote plassen rondom de korf had verzameld.

De tweede helft begon met een doelpunt aan de kant van Paal Centraal. Je kon zien dat de ploegen aan elkaar waren gewaagd, elk doelpunt werd direct beantwoord met een treffer aan de andere kant. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd kon PC3 met een schot van Jasper dan eindelijk de aansluitingstreffer maken. Hierna gingen verscheidene doelpogingen mis, waaronder een strafworp. Het lukte niet om de voorsprong te pakken. Avanti wist het hoofd koel te houden en bracht de stand met nog maar twee minuten op de klok naar 12-10. En na een laatste doelpunt van PC3 klonk het eindsignaal. Helaas, de eindstand werd 12-11.