Avanti 7 – Paal Centraal 3

Dit weekend stond Avanti 7 weer op het programma voor PC3, dus de spelers van PC3 konden met z’n allen gezellig naar Pijnacker fietsen. Aangezien PC3 erg op tijd vanuit Delft was vertrokken, had het team veel tijd voor een goede voorbereiding, wat natuurlijk nooit mis is. Na de peptalk van Richard en de fanatieke vakbesprekingen, was PC3 vastbesloten met twee punten op zak naar Delft terug te fietsen.

PC3 begon deze wedstrijd met Thomas, Jelte, Marloes en Paulien in de aanval en de verdediging bestond uit Tim, Paul, Emma en Lisa. Gertjan en Eline hielden de bank bezet als geheim wapen.

De goede voorbereiding voor de wedstrijd leek eerst goed geholpen te hebben, want de wedstrijd begon gelijk goed. De aanval kreeg al snel de bal, maakte mooie acties en na enkele minuten scoorde Jelte een afstandsschot. De mooie acties bleven gelukkig komen, want na een strafworp van Jelte, een doorloper van Tim en een mooie korte kans van Emma stond PC3 0-4 voor tegen Avanti 7. Helaas liep de rest van de eerste helft wat moeilijker dan het begin, maar gelukkig ging PC3 met een goede voorsprong van 3-6 de rust in.

Na de rust bleek dat PC3 de wind letterlijk en figuurlijk tegen kreeg en Avanti 7 de wind juist mee. Al snel in de tweede helft wist Avanti 7 het verschil namelijk al iets kleiner te maken met een doorloper, terwijl bij PC3 in het kwartier daarna geen enkele bal meer door het mandje viel. Na nog 2 doelpunten van Avanti 7 en nog 15 minuten te gaan, kwamen PC3 en Avanti 7 op een gelijke stand van 6-6 te staan. Daarom werd het tijd om de geheime wapens Gertjan en Eline in het veld te zetten.

Helaas wist Avanti 7 vervolgens nog 2x te scoren, waardoor Avanti met twee doelpunten voor kwam te staan. Gelukkig wist Emma, toen er nog maar 3 minuten op de klok stonden, binnen een minuut nog twee keer te scoren, waardoor Avanti 7 en PC3 in de laatste 2 minuten weer gelijk kwamen te staan en de wedstrijd nog erg spannend werd.

Jammer genoeg wist Avanti 7 in de laatste minuut nog 2x te scoren, waardoor PC3 zonder punten weer naar huis moest fietsen…