Avanti 11 – Paal Centraal 3

Datum: 18 februari

Tijd: 20.20

De vorige keer dat PC3 tegen Avanti speelde, won PC3 met 15-8. Mede doordat Avanti onderaan de competitieladder stond, maakte PC3 zich klaar voor een relatief makkelijke wedstrijd. Niks bleek minder waar te zijn… 

Na 15 minuten fietsen kwam PC3 aan bij Avanti. Al vrij snel werd het duidelijk dat de wedstrijd 10 tot 15 minuten later zou beginnen. Iets wat voor de één speler, de coaches en de supporters goed uit kwam. Zij moesten namelijk van hun eigen wedstrijd komen. Tevens zorgde de lange voorbereidingstijd de gelegenheid om goed warm te lopen, wat handig was in de vrij koude zaal. 

Lisanne, Martijn, Geert en Julie begonnen in de aanval. In de verdediging stonden Jodie, Jasper, Marit en Timon. 

De eerste aanval was lang, met veel kansen maar helaas zonder doelpunten (iets wat een trend bleek te zijn tijdens de gehele eerste helft) . Na 11 minuten viel dan eindelijk het eerste goal, gelukkig voor PC (0-1). Echter werden de aanvallen niet gemakkelijk. De kansen waren er, ze vielen alleen niet. Avanti had hier iets minder last van. Na drie schoten stond PC3 achter (3-1). Qua strafworpen die tegen werden gegeven zat het ook niet mee: PC3 kreeg nog twee strafworpen tegen, die gelukkig allemaal niet zaten. 

In de tweede helft (4-3) veranderden de vakken. In de hoop dat de nieuwe opstelling nieuwe kansen zou creëren. De nieuwe vakken: Martijn, Julie, Jens en Marit. Aan de ander kant: Jasper, Do, Jodie en Timon.

Dit bleek een tactische zet te zijn van de coaches want steeds meer ballen vielen er in (7-9). De uiteindelijke stand: 7 – 12.