Avanti 10 – PC3

Het was een grijze doch warme zaterdagmiddag toen Paal Centraal 3 na twee nederlagen op rij mocht aantreden tegen hekkensluiter Avanti 10. Eerste helft veld werd deze tegenstander nog met 15-9 verslagen in eigen huis, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Eerder in de week werd nog door Avanti verzocht of de wedstrijd later gespeeld kon worden, later kwamen zij hier echter op terug. Dit zorgde even voor wat vraagtekens bij PC toen tien minuten voor tijd er nog geen tegenstander te bekennen was, zouden ze per ongeluk toch denken dat het later is? Gelukkig kwamen ze uiteindelijk opdagen en kon de wedstrijd gewoon als gepland doorgaan…

In de eerste aanval stonden Dennis, Feitze, Miriam en Lotte, in de eerste verdediging mochten Tim H, Hessel, Bernice en Sanne aantreden. Op de bank zaten Marloes, Hanna en Tim W klaar om het stokje na rust over te nemen. De eerste aanval besloot er geen doekjes om te winden en snel van start te gaan, al leek het even te duren voordat dit resultaat opleverde. Toch wist iemand een stip te versieren, waardoor Feitze de 0-1 op zich kon nemen. Even later zorgde een actie van Dennis ervoor dat allebei de heren Feitze volledig vrij lieten waardoor hij in alle rust, je had gerust heen en weer naar Delft kunnen fietsen dan had hij nog vrij gestaan, de 0-2 erin kon leggen. Na de vakwissel besloot de tegenstander ook de 0 weg te halen. Een warrige aanval eindigde met een heer die achter de korf vrij kwam en de 1-2 maakte. Op dit moment vermoedde nog niemand dat dit gelijk het enige doelpunt van Avanti zou zijn.
Een lange doelpuntloze periode volgde. Gelukkig gaf de scheidsrechter uiteindelijk een vrije bal mee en weet Sanne hier wel raad mee. Een zeer zuivere pass, ondergetekende herinnert zich nog dat hij al aan het juichen was nog voordat Sanne de bal losliet voor het schot, hielp Sanne bij het maken van de 1-3. Nu was het weer de beurt aan het andere vak. Slechts twee aanvallen bleken nodig voor Feitze om via een korte kans en een stip 1-5 te maken. Aan de andere kant was het Tim H, die onder de korf onverslaanbaar leek vandaag en de ruststand bepaalde via een schot: 1-6.
Graag wil ik op dit moment even de complimenten geven aan de scheidsrechter, die zeer strak de wedstrijd leidde en die ik op haast geen fouten heb kunnen betrappen, chapeau!

In de rust viel eigenlijk weinig te zeggen, het ging gewoon goed, dus de bedoeling was om door te gaan waar we mee bezig waren en misschien wat meer te scoren. Lotte en Miriam werden gewisseld voor Hanna en Marloes, terwijl een paar minuten na rust Hessel plaatsmaakte voor Tim W. Voor de oplettende lezer, dit betekent inderdaad dat Tim en Tim nu naast elkaar stonden.
Na rust was het Hessel die, nog voordat hij gewisseld werd, nog even snel zijn doelpuntje meepikte via een mooi lange afstands schot. Na de wissel liet Hanna er geen gras over groeien en besloot om loepzuiver een schot erin te gooien, niet veel later gevolgd door een omdraaibal van Dennis nadat zijn tegenstander hem voorbij sprong. Met de stand inmiddels op 1-9 werd PC 3 steeds losser in haar spel, terwijl Avanti steeds meer moeite had om iets op te zetten en het moest houden op éénschots aanvallen waarbij vaak de korf niet eens geraakt werd. Het mooie spel van PC 3 bleef ook niet zonder beloning en het was Tim W die ze op dubbele cijfers zetten via een heerlijk schot. Sanne scoorde hierna haar tweede van de dag om zo 1-11 te maken.
Nu was het weer de beurt aan Hanna, oh oh die Hanna. Ook haar tweede schot van de dag bleek goed voor een doelpunt, waarom hebben we nog heren als we zulke dames hebben toch? Tja, die vraag kon Dennis beantwoorden. Niemand weet precies wat er gebeurde en de manier waarop het doelpunt viel was er één waarvan je het nooit zou geloven als je er niet zelf bij was, maar toch is het echt gebeurd. Een doorbraak resulteerde in een tegenstander die om de nek van Dennis hing, de tegenstander viel uiteindelijk en moest dus loslaten. Ondertussen had Dennis toch de bal onder controle gekregen en stond recht onder de korf. Hij twijfelde geen moment, strekte zijn armen nog wat verder en besloot de bal er alsnog achteruit in te gooien. Nu ik het zo typ geloof ik het zelf niet eens meer.
Na dit absurde doelpunt waren het Tim en Tim die de eindstand bepaalden op 1-15. Ook miste Feitze nog een stip in de laatste minuut, maar dat is slechts een detail op een verder schitterende wedstrijd. Samen met de overwinning van PC1, waardoor zij in ieder geval directe degradatie ontlopen, zal dit vanavond uitbundig gevierd worden door alle aanwezigen bij de IJcup.

Verder neemt PC3 nu alvast afscheid van Tim H, die zich volgend jaar zal gaan focussen op zijn carriëre als scheidrechter en de laatste wedstrijd moet missen in verband met zijn scheidsrechtersexamen. Tim, hartelijk dank voor een mooi seizoen en veel succes gewenst als scheidsrechter. Ik hoop dat je later, wanneer je in Ahoy de finale fluit, nog eens terugdenkt aan de schitterende momenten die je met PC 3 hebt beleefd.