Avanti 10 – Paal Centraal 3

Na tegen KCR en WION te hebben gespeeld mocht PC3 zaterdag op de vroege morgen in Pijnacker aantreden tegen Avanti. Net als PC had Avanti ook twee wedstrijden gespeeld en gewonnen, en dus stond de strijd om de eerste plek op het programma.

Een uitwedstrijd tegen Avanti belooft wat, en het werd ook een zeer spannende wedstrijd. Waar we normaal moeite hebben om uit de startblokken te komen, was PC3 net met twee betere benen uit bed gestapt en stond de stand na acht minuten op een 0-3 voorsprong. Avanti realiseerde zich dat er gekorfbald werd en maakte hier in rap tempo 5-3 van, waarna Rienk de eerste helft nog kon bezegelen met een schot: een ruststand van 5-4. Beide teams hadden een powerfase gehad.

De tweede helft ging een stuk gelijkmatiger op en de teams jaagden elkaar achterna. Aan beide kanten werden mooie aanvallen neergezet, met voor PC3 lange aanvallen met veel kansen. Jammer genoeg ontbrak het soms net in de afronding en wilden de schoten iets te weinig door de mand vallen. Tien minuten voor het einde van de tweede helft kreeg PC3 het nog voor elkaar om weer op voorsprong te komen met 7-8, wat helaas snel weer teniet werd gedaan door een laatste doelpunt van Avanti. Met 8-8 op het bord en een punt in de zak konden we weer terugfietsen naar Delft. De strijd om het kampioenschap blijft nog even spannend, maar de toon is gezet.

Shout-out naar onze invallers Sabine en Marit en naar het publiek dat is komen kijken. Over 3 weken op eigen bodem net iets meer kansen erin prikken en de buit is binnen. Ik kan niet wachten, komt dat zien!