ALO 6 – Paal Centraal 5

Om een uur moest het vijfde team van Paal Centraal aantreden voor een wedstrijd in Den Haag, tegen ALO 6. Twee uur eerder speelde PC 3 om de hoek, dus is een deel van PC5 daar naartoe gegaan om het derde aan te moedigen, waarna de focus op onze eigen wedstrijd kwam te liggen.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd tegen dezelfde tegenstander gespeeld, deze wedstrijd eindigde in 14-14. Een voorsprong van vier punten werd toen nog weggegeven, we waren erop gebrand om dat deze keer niet te laten gebeuren. In de aanval begonnen Naomi, Jodie, Niels en Jasper en in de verdediging begonnen Lyanne, Elke, Thijs en Menno.

In de eerste paar minuten had Paal Centraal duidelijk de overhand, de meeste kansen werden gecreëerd en in de verdediging werd het goed dichtgehouden. Maar helaas waren we niet op schot, waardoor ALO met hun eerste grote kans de 1-0 scoorde. Gelukkig lieten we ons hier niet door van de wijs brengen, want een paar minuten later maakte Naomi de gelijkmaker. Nu was het andere vak aan zet. Dit vak speelde niet per se beter dan het andere vak, maar maakte wel twee doelpunten. Een doorbraak van Menno leidde tot een strafworp die door Thijs netjes in de korf gelegd werd, en Lyanne scoorde met een schot van afstand. Helaas maakte ALO snel de aansluitingstreffer, waarna ze een strafworp meekregen, die gemist werd. Niet snel daarna kreeg PC ook een strafworp, die Jasper benutte. Hierna scoorde Lyanne weer van afstand waarna ALO de ruststand op het bord zette: 3-5.

In de rust waren we het erover eens dat we een prima eerste helft gespeeld hadden, waar alleen de scherpte en het geluk in de afronding ontbraken. We hadden niet veel gescoord, maar hadden door goed verdedigen een fijne voorsprong in handen. Zaak in de tweede helft was om goed te blijven spelen, iets meer te scoren en dan zouden we de volle punten terugnemen naar Delft. Halverwege de eerste helft was Myra al het veld in gekomen op de plaats van Naomi, en in de rust kwam Melle in het veld voor Niels.

Het eerste doelpunt van de tweede helft werd helaas gescoord door ALO – een van de dames scoorde met een afstandsschot – maar niet lang daarna scoorde Melle met een schot na een doorbraak van Jasper de 4-6. Deze voorsprong werd uitgebouwd door een slimme onderhandse bal van achter de korf van Lyanne, maar een van de heren van ALO die tot dit moment de korf nog niet geraakt had maakte ineens een doelpunt van afstand. De volgende grote kans deed zich voor voor ALO, waarmee ze terug in de wedstrijd konden komen, maar ook deze stip werd gemist. Hierna is ALO niet meer in de buurt gekomen van een aansluitingstreffer, want Myra scoorde in de hieropvolgende aanval de 5-8. ALO kwam vervolgens nog wel terug tot 6-8, maar een benutte strafworp van Thijs en een schot van Elke brachten de stand op 6-10. In de laatste minuten scoorde Jodie nog een keer van afstand en scoorde ALO nog twee keer, waarvan een met een schot vanaf de ‘cornervlag’, maar de overwinning van PC5 kwam niet meer in gevaar.

Al met al kunnen we terugkijken op een goede, mooie en leuke wedstrijd, waar we met wat meer geluk nog een stuk meer hadden kunnen scoren. Dit heeft echter geen invloed op de stand, want door deze overwinning is PC5 zeker van een verdienstelijke tweede plaats in de poule. Bedankt voor alle supporters die aanwezig waren bij deze wedstrijd; zowel familie van spelers als spelers van PC3.