5 sept. Paal Centraal 3 – ONDO 4

Zaterdag 5 september was het eindelijk weer zo ver, de eerste echte competitiedag na het griepdrama. Een nieuwe start van het jaar in de nieuwe teams. Het nieuwe PC3, een combinatie van de beste spelers van PC met ieder hun eigen talenten. De vakken waren gemaakt en iedereen had de smaak goed te pakken. Men mocht het opnemen tegen ONDO 4. De geel-blauwe, Anne citerende, “uit de klei getrokken” westlanders. Al viel de lengte van dit team nog redelijk mee.

Een slechte start was gemaakt. PC3 kwam maar niet van de 0 af. Schoten werden gelost maar niets wilde door de korf. Gelukkig vond Thomas de juiste kans en maakte de 1-2, deze top speler maakte daarna ook de 2-5 samen met zijn vak welke bestond uit Anne, Jasper en Gabrielle. Nadat men merkte dat de score niet in hun voordeel bleek te komen werd PC even wakker geschud. De vakken waren iets wat ingespeeld en de kansen begonnen te vallen. Gabrielle wist de 3-5 te maken en zelfs Eline scoorde een stip. De rust werd ingefloten met een score van 5-5 welke op het laatste moment van flinke afstand door Melle werd gescoord.

Door goede aanmoediging van de geweldige coaches Marloes en Susan begon men vol goede moed aan de tweede helft.

De tweede helft begon voor PC met verdedigen door het vak van Sascha samen met Thyrza, Melle en Eline. Waar ONDO dacht terug op een voorsprong te komen wist PC dit tegen te houden. Na een aantal prachtige doelpunten van Gabrielle, Sascha en Anne kwam het scorebord 10 minuten voor het eindsignaal op 10-8 te staan. Deze laatste 10 minuten wist PC3 rustig en geconcentreerd uit te spelen wat uiteindelijk leidde tot de 10-8 winst.

Een goede eerste wedstrijd en op naar het kampioenschap!