2018 nu echt voorbij voor Paal Centraal

Nu de feestdagen echt voor de deur staan is het korfbaljaar voor Paal Centraal ook over. PC4 en PC 5 mochten voor de laatste keer in 2018 het veld betreden.

Paal Centraal 4 – Excelsior 8 8 – 13
Meervogels / Fisica 6 – Paal Centraal 5 17 – 9

Normaal schrijf ik hier een stuke over de wedstrijden van volgende week, maar gezien de eerstvolgende speelronde pas op 12 januari is krijgen jullie een overzicht van het afgelopen half jaar.

Te beginnen met PC 5. Het seizoen 2018-2019 is het eerste seizoen waarin Paal Centraal met vijf teams in de competitie staat. Tot op heden zijn er 88 doelpunten gemaakt en 142 punten doorgelaten. De eerste punten in de competitie zijn helaas nog niet binnen, maar dit is niet door een gebrek aan spanning. Twee keer werd er op slechts één punt verloren.

Daarna komt PC 4, die op het veld het kampioenschap binnen wisten te halen. Na slechts vier wedstrijden waren ze al veilig van de nummer twee in de competitie. In de zaal is de poule zwaarder en is er tot op heden nog maar een keer gewonnen, maar dit aantal zal zeker nog omhoog gaan. Het doelsaldo van PC 4 is posititef, met 101 doelpunten voor en 99 doelpunten tegen staat PC 4 op een royale +2.

PC 3 heeft het daarintegen zwaarder. Met de introductie van een vijfde team is PC 3 opgeschoven naar het wedstrijdkorfbal. Op het veld werd er twee maal gewonnen, maar de zaalcompetitie is zwaarder. Het derde team heeft in totaal 98 punten gemaakt en 160 punten tegen gekregen.

Bij PC 2 is er weinig op aan te merken. Op het veld staan ze op een comfortabele tweede plaats, en in de zaal staan ze helemaal bovenaan. Tien van de twaalf wedstrijden werden gewonnen, wat heeft geleid tot een mooi doelsaldo: 186 punten voor en 137 punten tegen.

PC 1 begon moeizaam op het veld. Alles werd helaas verloren tot er in de laatste speelronde een gelijkspel de teller op 1 zette. In de zaal daarintegen gaan ze als een trein. Drie van de vier wedstrijden werden gewonnen wat PC 1 op slechts één punt achter de koploper zet. Daarnaast werden in alle vier de wedstrijden de 20 doelpunten gehaald. Bij PC 1 staat de teller op 193 punten voor en 212 punten tegen.

Ook onze scheidsrechters hebben niet stilgezeten. Voor de zaal zijn de cijfers nog niet bijgewerkt, maar op het veld zijn er 15 wedstrijden in het wedstrijdkorfbal namens PC geleidt. Dit is zowaar 50% boven de verplichting van de bond voor het hele veldseizoen. Als we op dit tempo doorgaan hebben we aan het eind van het seizoen drie keer onze verplichting aan wedstrijden geleid!

Ten slotte hebben we natuurlijk ook de recreanten. Afgelopen maanden hebben zij ook twee wedstrijden gespeeld. Daarnast wordt er elke week natuurlijk ook getrained, zowel in het korfbal als in de derde helft. Ook blijft de groep maar groeien: nog geen maand geleden zijn er weer drie nieuwe leden bijgekomen.

Ik weet nu echt niets meer erbij te lullen, dus daarom wens ik jullie maar prettige feestdagen en een gelukkig niew jaar.

Tot 2019!