VEO 5 – Paal Centraal 3

Dit weekend stond VEO 5 weer op het programma voor PC3. Na de winst tegen VEO 5 in Delft was PC3 vastbesloten om ook nu weer met twee punten in Delft thuis te komen. Helaas kon onze eigen coach Richard niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn, maar gelukkig was Pollie daar om ons naar de overwinning te helpen. Samen met Lisanne Baak, de vader van Marloes en Q, die nog wel heel even twijfelde of ze nu voor VEO of voor PC was, moedigde Pollie ons vol enthousiasme aan.

PC3 begon deze wedstrijd met Gertjan, Tim, Emma en Wybrigje in de aanval en de verdediging bestond uit Thomas, Jelte, Tirsa en Marloes. Steven en Paulien hielden de bank bezet als geheim wapen en Paul was waarschijnlijk ergens aan het genieten van de mooie witte skipistes en de zon.

Aan het begin van de wedstrijd leek het er alleen een beetje op dat de spelers van PC3 met hun hoofd bij de witte skipistes van Paul zaten. PC3 stond namelijk binnen 3 minuten al twee doelpunten achter. Gelukkig wist Jelte zich hierna te herpakken, waarna de stand weer 2 – 1 werd. Helaas mocht dit niet baten, want na ongeveer 12 minuten stond PC3 alweer 5 – 1 achter. Jelte beantwoordde deze achterstand gelukkig weer met een geweldig afstandsschot in de dertiende minuut, waardoor de achterstand weer ietsje kleiner werd.

Na 20 minuten stond PC3 er helaas nog steeds niet zo goed voor. VEO 5 wist nog een aantal puntjes te maken, terwijl de doelpunten bij PC3 niet vielen. Daardoor stond PC3 op dat moment met 7 – 2 achter. PC3 wilde alleen niet met deze stand de rust in gaan en dat was te merken ook! Zo ging PC3, na twee mooie korte kansjes van Gertjan en Tirsa en een doorloper van Thomas, toch nog met een 7 – 5 stand de rust in.

Na de rust wist VEO 5 helaas weer te scoren, maar gelukkig wilde Wybrigje hier niks van weten en scoorde zij daarna een hele mooie doorloper. Even daarna besloot Pollie dat het tijd was om een frisse wind het veld in te blazen en werden Tirsa en Tim gewisseld voor Paulien en Steven. Deze frisse wind bleek effectief te zijn, want in de zesde minuut van de tweede helft scoorde Paulien gelijk twee afstandsschoten, waardoor VEO 5 en PC3 op een 8 – 8 gelijke stand terecht kwamen.

Ook Steven bewees dat hij niet voor niks door Pollie het veld was ingeblazen, want hij bracht PC3 met een doorloper en een korte kans op een 8-10 voorsprong. Thomas en Marloes wisten deze voorsprong uit te breiden, waardoor de stand in de veertiende minuut op 8 – 12 stond. Helaas bleek dit voor PC3 moeilijk om vast te houden, want in de vijfentwintigste minuut stond PC3 nog maar met één puntje voor op VEO 5.

PC3 wist het in de laatste minuut voor de supporters en de bankzitters zelfs nóg spannender te maken door nog een vrije bal te veroorzaken, maar gelukkig voor PC3 wist VEO 5 deze vrije bal niet meer te maken. Zo eindigde de wedstrijd met 11 – 12 stand voor PC3, waardoor PC3 weer met 2 punten vanuit Voorburg naar Delft kon vertrekken!

Pollie en Steven, bedankt voor het invallen! Mede dankzij jullie wist PC3 de wind in de rug te krijgen. Nu is het doel natuurlijk dat die wind de goede kant op blijft staan! 😛