VEO 4 – Paal Centraal 2

Met de eerste wedstrijd tegen VEO 4 nog goed in het geheugen begon de reis naar Voorburg voor de return. De ploeg had het ons thuis knap lastig gemaakt en ternauwernood bleven de 2 punten toen in Delft. Van een ploeg met maar liefst vier oud-PC2 spelers verwacht je ook niet anders dan veel weerstand.

Om de schijn op te houden werden twee in Delft woonachtige VEO spelers keurig met de auto naar de wedstrijd gebracht. Even kwam het idee bij ons op ze ergens langs de weg achter te laten maar zo bang waren we nou ook weer niet voor ze. Eenmaal aangekomen bij de sporthal ging de knop om en moest er worden gefocust op de wedstrijd.

In de aanval begonnen Aart, Yannick, Anouk en Nura en het duurde zo’n 5 minuten voordat het openingsdoelpunt werd gemaakt. Ook het andere vak van Bruno, Jesse, Ilse en Marloes had moeite met scoren. Na 20 minuten stond het nog maar 2-2 en kon het nog alle kanten op. Dit was niet hoe we het ons hadden voorgesteld.. Er werd echter stug door verdedigd waardoor VEO niet aan scoren toekwam en onze aanval vertrouwen kreeg dat de doelpunten op een gegeven moment wel zouden gaan vallen. Dit gebeurde ook in de laatste 10 minuten van de eerste helft. We kwamen los en gingen met een stand van 2-8 gingen de rust in.

Ook de tweede helft werd erg goed verdedigd aan onze kant. Van de in totaal 4 tegendoelpunten in de hele wedstrijd waren er maar 2 velddoelpunten. Het scoren ging ook lekkerder de tweede helft en er werden nog 10 doelpunten gemaakt. Larissa en LT mochten ook nog even meedoen in de laatste minuten. Eindstand 4-18.

De derde helft werd duidelijk gewonnen door VEO, maar gelukkig waren wij ook voor dat feestje uitgenodigd. Het was nog lang gezellig.

Een goede start zo na de decemberstop maar er is nog werk aan de winkel als we eerste willen worden in de poule!