Paal Centraal 3 – Excelsior 7

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Excelsior had de eer om af te reizen naar de andere kant van Delft om ons op ons vertrouwde veld tegemoet te treden. Dit vertrouwde veld werd toch weer opgezet voor de dug-outs ondanks de regenbuien die enige plaatselijke zwembaden hadden gecreëerd.

Na het fluitsignaal scoorde Marloes het eerste doelpunt, immers een goed begin is het halve werk, zoals later zou blijken. Goed voorbeeld doet goed volgen, dus besloot Paul er ook een in te gooien met afstandsschot. Helaas volgde daarop een kleine tegenslag met twee tegendoelpunten. Dit liet PC3 echter niet op zich zitten en besloot aan een indrukwekkende reeks doelpunten te beginnen. Marloes gaf het startsignaal met de 3-2 door middel van een korte kans. Rienk en Tirsa deden dit dunnetjes over voor de 5-2. Wiep besloot een minuut later dat dit ook wel van afstand kon voor de 6-2. Achtereenvolgend scoorde Rienk, Paul en Cyril ook van afstand om er 9-2 van te maken. Moeder Natuur met al haar grillen had ondertussen een royale regenbui over het veld uitgestort en alsof dat nog niet genoeg was, naderde er ook nog onheilspellend onweer. Na een paar minuten spelen in lichte paniek besloot scheidsrechter Ruben dat het te gek werd en de eerste helft werd ietwat voortijdig voltooid.

Na deze epische eerste helft gingen we weer vol goede moed het veld op. De warme kleedkamer en peptalk van Daan: “Ga maar gewoon door met wat jullie doen” hadden PC3 goed gedaan. Kees luidde de tweede helft in met een afstandsschot voor de 10-2. Excelsior onderbrak de reeks en scoorde de 10-3. Rienk en Wiep stuitten de opmars met respectievelijk een schot van afstand voor de 11-3 en een strafworp voor de 12-3. Tirsa en Paul voegde hierbij de 2 afstandsschoten voor de 14-3. Na 12 minuten werd Excelsior wakker en gooide er 3 tegendoelpunten in. Rienk maakte hier een einde aan door een korte kans te benutten voor de 15-6. Excelsior antwoorde hierop met de 15-7 door middel van een strafworp. Kees gooide een afstandsschot erin voor de 16-7. Waarop Excelsior de 16-8 scoorde. Marloes besloot de wedstrijd in stijl af te sluiten met een schot en strafworp.

Ondanks de regen was deze wedstrijd allerminst in het water gevallen en werd de winst beklonken met een einduitslag van 18-8.