Paal Centraal 3 – Avanti 7

Dit weekend stond Avanti op het programma voor PC3. Kolenbrander had voor aanvang van de wedstrijd hierdoor even wat moeite om erachter te komen bij welk team hij hoorde. Het was een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zou een pitcher bier krijgen.

Extra gemotiveerd door dit gegeven begonnen we aan de wedstrijd. Aan de kant niet het vertrouwde gezicht van Richard, maar Pollie die ons naar de overwinning zou brengen.

We begonnen met een vertrouwde opstelling: in de aanval kant Thomas, Paul, Wybrigje en Marloes, en in de verdediging Gertjan, Tim, Lisanne en Emma. Paulien hield de bank bezet als geheime wapen.

Paal Centraal is goed uit de startblokken en met een paar mooie schotjes staat het al snel 3-1. De voorsprong wordt dan niet uitgebreid en al snel staat het al weer 3-3. Daarna moet PC Avanti zelfs laten lopen en komen we 4-6 achter. Met de rust zijn de punten weer in ons voordeel en kunnen we ons met 9-8 voorbereiden op de tweede helft.

Tips van Pollie: tegenstander bezighouden, hoger baltempo en van daaruit kansen creeëren.

De tweede helft wordt Paulien ingewisseld voor Marloes, dit levert gelijk een vak op wat veel nieuwe kansen creëert en de bal snel rond kan laten gaan. PC krijgt weer hoop op een goede afloop. De andere aanval krijgt het echter steeds zwaarder doordat de dames tegen twee goed op elkaar ingespeelde A1 dames van Avanti strijden (dit volgens inside information). Emma en Lisanne doen er alles aan om het in de verdediging dicht te houden. Maar vooral in de aanval blijkt het lastig om nog tot scoren te komen.

Toch blijven we bij en ook op de bank is de spanning om te snijden. Op de bank aan de overkant van het veld, de burgerbank, is van die spanning veel minder te merken. Blijkbaar helpt de nodige alcohol bij het relativeren van zo’n wedstrijd.

Volledig volgens verwachting laat PC3 de wedstrijd weer van de laatste minuten afhangen, waar Lisanne er uiteindelijk voor zorgt dat we met gelijk spel kunnen eindigen. De einduitslag van 14-14 waarschijnlijk wel terecht, al was het wel mooi geweest om daar 1 puntje aan bij te kunnen voegen.

Als laatste wil ik Leendert Pollie hartelijk bedanken voor zijn enthousiasme en spelinzicht. Zonder hem hadden we dit niet gered.