Paal Centraal 2 – ODO 4

DELFT – Donderdag avond kwart voor acht ’s avonds. Paal Centraal 2 verzamelt zich langzamerhand op het veld om voorlopig hun laatste buitenwedstrijd te spelen tegen ODO 4. Het is koud en een beetje winderig, maar gelukkig weerhoud dit de Delftenaren niet om te streven naar een winst met meer dan 20 doelpunten op het scorebord. Stipt half negen startte de wedstrijd tegen Maasland.

Na de overwinning op Valto moest Paal Centraal tegen nummer 3 van de poule. Zelf wisten we weinig van deze tegenstanders. Een heer van Valto gaf aan dat ODO 4 hun spel vrij simpel houd en veel tijd en rust neemt om te scoren. Oftewel, veel in de 2-2 werken en scoren. De taak aan ons om dit er uit te halen door goed te verdedigen en ons eigen spel te spelen.

Na de start van de wedstrijd bleek het hoge baltempo van PC het spel van de Maaslanders te pareren. Ze lieten zich meegaan met ons spel waardoor we sterk begonnen. De voorsprong lag duidelijk in onze handen en het verschil is altijd meer dan 3 doelpunten geweest.

Na de stand van 5-1 deed Paal Centraal daar nog een schepje bovenop en al snel leidde de Delftenaren de stand naar 13-4. Het antwoord op de achterstand van de Maaslanders stond klaar in de tweede helft. Voor hen was elk puntje mooi meegenomen na het verlies tegen Valto en gelijkspel tegen Olympia. Ze wisten de laatste 35 minuten nog terug te komen naar 12 doelpunten. Echter was het scherpere team duidelijk Paal Centraal en eindigde de scheidsrechter de wedstrijd met een stand van 22-12.

Toch geeft het een goed gevoel wanneer de geblesseerden de laatste wedstrijd van het seizoen gewoon lekker mee kunnen draaien. Daarbij weet Yannick de korf twee keer te vinden in zijn eerste wedstrijd dit seizoen en kon Naomi na een korte blessure weer mee doen. Helaas voor de aanvoerder van het team moet hij even de bank opzoeken. Hij heeft een lichte blessure opgelopen na wat fysiek contact met zijn tegenstander.

Tien uur ’s avonds, vlak na het affluiten van de wedstrijd, beseften we tijdens een korte evaluatie van het seizoen hoe enorm gegroeid we zijn. Na een moeizame start van dit seizoen valt te zien aan de scores dat het team onder leiding van Benjamin Mul erg vooruitgegaan is. Met de meeste doelpunten voor en minst doelpunten tegen, staat PC2 nu onverslagen boven aan. Aan hen nu de taak om klaar  te stomen voor het zaalseizoen en wellicht hetzelfde resultaat te krijgen.