Paal Centraal 2 – Futura 3

Het tweede mocht dit weekend aantreden tegen de nummer laatste uit de competitie. Futura had nog geen punten gepakt en kwam waarschijnlijk niet met hele hoge verwachting naar Delft. PC2 was torenhoog favoriet met 54 voordoelpunten in de voorgaande twee wedstrijden.

De laatste zaterdagse thuiswedstrijd op het veld in 2016 zorgde voor veel publiek bij de verschillende wedstrijden. Ook de concurrentie uit de zaal van VEO kwam vast een kijkje nemen bij de wedstrijd, het burgerschap had echter al zo hard toegeslagen dat er na het kijken van het derde en vierde team dusdanig veel alcohol in het bloed zat dat er weinig zinnigs meer uit kwam.

Scheidsrechter Daan Hoekstra floot de wedstrijd waarin een gemixt vak met LT, Bruno, Ilse en Larissa de wedstrijd aanvallend begon en het vak van Jouke, Robin, Marloes en Naomi in de verdediging mochten starten.

Paal Centraal kwam goed uit de startblokken en na 10 minuten stond er een stand van 8-0 op het scorebord. Een vervelende enkelblessure van Naomi zorgde er helaas voor dat het spel even stilgelegd moest worden en Wybrigje op haar plek de wedstrijd mocht vervolgen. De schrik zat er echter goed in bij het team en ook het lange wachten zorgde ervoor dat het ritme uit het spel was. Ook Futura kwam in deze periode aan scoren toe, waardoor er in de rust een beetje een tegenvallende stand van 14-6 op het scorebord stond.

De tweede helft moet hier verandering in brengen, maar pas na 10 minuten weet Paal Centraal weer een score op het bord te zetten. Het vak van LT  heeft aan het begin van de tweede helft vooral erg veel moeite om de korf te vinden. Met nog 10 minuten te spelen wordt bij een stand van 21-11 dan nog de laatste wissel ingebracht en staat het oude vertrouwde duo Aart (het oudste spelende lid) en LT (het langste spelende lid) weer naast elkaar in het veld en routineus worden de ballen opeens weer raak gegooid door LT.

Na 70 minuten blijft de score uiteindelijk steken op 29-14 en heeft PC2 nog genoeg puntjes om aan te werken. Kudo’s voor Robin overigens, die als eerste speler dit seizoen door de 10-doelpunten-in-een-wedstrijd grens is gegaan en daarmee ook weer de leiding heeft gepakt in het topscoordersklassement bij de heren. De weergoden waren ons in ieder geval goed gezind, want het zonnetje scheen gedurende de hele wedstrijd. Iets dat een paar kilometer verderop in Maasland niet het geval was, want de wedstrijd tussen ODO en Valto werd vanwege het weer gestaakt.

Volgende week staat Valto 5 op het programma, net als Paal Centraal hebben zij nog geen wedstrijd verloren en zullen erop gebrand zijn dat zo te houden. En tussen de kassen weet je maar nooit hoe de wind waait…