Paal Centraal 1 – VIOS 1

Voor het eerst in de geschiedenis van D.S.K.V. Paal Centraal speelden maar liefst 4 teams een wedstrijd op de thuisbasis, het sportcentrum van de TU Delft. Waar Paal Centraal 4 vroeg haar bedje moest verlaten om de wedstrijden van Paal Centraal  in te luiden om 11 uur ’s ochtends, mocht PC1 de speeldag eindigen met een wedstrijd om 15:00. Na het debacle van de inhaalwedstrijd de donderdag ervoor was het aan het eerste om zich te herpakken en met alle neuzen dezelfde kant op punten te gaan pakken.

Gegeven voor de wedstrijd was een lekkere buitentemperatuur, een zonnetje wat door de wolken niet te fel scheen en een veld met daarom een passe-partout van 2 meter. Genoeg over de setting. De wedstrijd werd geopend door het fluitsignaal van de adequate scheidsrechter. In de aanval begonnen Bart, Joël, Lisanne en Renée. Na even op gang te moeten komen versierde Joël slim een strafworp en mocht hij deze punt eigenhandig op zijn naam zetten (1-0). Even later wist ook Renée de korf te vinden met een afstandschotje(2-0). Na de bal uit het verdedigingsvak te hebben gewerkt konden ook Bon, Maurits, Lisette en Margot hun talenten laten zien in de aanval. Dit vak had maar één aanval nodig om te scoren want Maurits wist er meteen een afstandschot in gooien (3-0). Helaas voor de aanval, schoot de heer van Bart handig een bal door de mand van afstand en konden de vakken weer wisselen (3-1). Lisanne kreeg na een felle strijd een strafworp mee, die Joël er taakgericht ook weer inlegde(4-1). Vios ging echter niet bij de pakken neerzitten en vocht zichzelf terug in de wedstrijd door veel op hun heren uit te spelen waarna de wind draaide en de stand in het voordeel was van Vios (4-5). Na 23 minuten speeltijd kreeg Renée een vrije bal mee en legde zij deze soepel in de mand waardoor de stand weer gelijk werd (5-5). Na het gelijkspel op het scorebord wist men dat het een hele spannende wedstrijd ging worden. De heer van Joël kreeg het even op zijn heupen en legde er 2 afstandschoten in (5-7). Bart en Renée brachten de stand weer gelijk met afstandschoten (7-7). Vios wilde de rust echter niet in met een gelijkspel en wist een voorsprong te pakken met een schot en een strafworp (7-9).

De tweede startte PC1 sterk met een afstandschot van Renée (8-9). Niet snel daarna wist ook zij weer na een snelle actie de bal bij Lisanne te krijgen die de punt binnen sleepte door de bal er handig in te leggen (9-9). De dame van Lisanne liet het er niet bij zitten en schoot met een verschrikkelijke techniek de bal van afstand in de korf (10-9). Bon had geen zin om opnieuw achter te staan en maakte met een schot van afstand de stand weer gelijk (10-10). Joël had inmiddels plaats gemaakt voor LT in de wedstrijd. Even had het desbetreffende vak de tijd nodig om aan elkaar te wennen maar wist het LT uit te spelen waarna hij zijn 10e doelpunt van de dag maakte met een soepel afstandschot. Zo bracht hij PC1 op een welverdiende voorsprong (11-10). Even leek het erop dat PC1 de punten veilig had gesteld door een schot van Bart en een korte kans van Maurits, die de stand op een voorsprong brachten van 3 punten (13-10). De beide ploegen waren echter zo aan elkaar gewaagd dat Vios de achterstand weer verkleinde met een korte kans en een schot (13-12).  Bart wist met een mooi schot de stand op 2 punten voorsprong te krijgen (14-12). Met een kleine 10 minuten nog op de klok revancheerde Vios zich en pakte de voorsprong weer met een vrije bal en 2 afstandschoten waarvan men zich afvraagd hoe je die met die toegepaste techniek überhaupt kan scoren (14-15). Jos had inmiddels Karin en Jouke het veld ingestuurd om de sterkgestreden Lisanne en Bon te vervangen. Met een achterstand en nog maar 5 minuten op de klok was de gemiddelde hartslag op de bank ondertussen gestegen naar 160. Gelukkig wisten de spelers in het veld hun hoofd koel te houden en met nog maar 2 minuten speeltijd kreeg Bart het voor elkaar om de stand weer gelijk te maken (15-15). PC1 liet een sterk spel zien en kreeg met aanmoediging van het publiek de energie om 200% voor de winst te gaan. Dit resulteerde in een afstandschot van Margot waarna de reserves van de bank afvlogen om de laatste aanmoediging aan het team mee te geven (16-15). Vios wist geen antwoord op de voorsprong van het eerste team van Paal Centraal. Na een hele lange laatste minuut floot de scheidsrechter het eindsignaal en kon de eerste overwinning van Paal Centraal 1 gevierd worden bij de barn.

Na afloop van de wedstrijd werd er nog enthousiast geroepen voor elke punt een pitcher toen Jos met 2 kannen bier aan kwam zetten, Jos riep hierop enthousiast ‘DEAL’! De spelers van Paal Centraal kennende zal er dus nog veel bier gedronken worden dit seizoen. Op naar volgende week, dan zal PC1 het op echt gras opnemen tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland.