DES 5 – Paal Centraal 2

Een uitwedstrijd spelen in eigen stad voelt toch een beetje raar. De meeste konden het veld blindelings vinden op de fiets. Nura en Cynthia hebben er echter een mooie route door het Haagse Bos van gemaakt en voor Naomi bleek het met de auto toch een stukje lastiger. Iedereen was mooi op tijd om zich nog even met zonnebrand in te smeren, de bidons te laten vullen achter de bar (écht met water) en om de motiverende woorden van coach Benjamin aan te horen.

Vorige week verlieten we voldaan en trots het veld, want het is niet altijd makkelijk om een degelijk potje korfbal neer te zetten (en 28 doelpunten te scoren) als er nauwelijks/geen uitdaging in de wedstrijd is. Voor DES waren de PC2 veteranen toch wel ietsje huiverig. Een tegenstander waar we het in principe makkelijk van moeten kunnen winnen, maar die vorig jaar toch nog lastig bleek. Niet alleen DES had een ander team dan vorig jaar op het veld, ook bij ons stond er een nieuwe samenstelling klaar om te shinen. Deze week begonnen bij PC2 maar 8 van de 12 spelers in de basis (blessures, vakanties en invalbeurten waren de schuldige). In een heerlijk zonnetje werd er aan de wedstrijd begonnen. Marloes, Naomi, Ruben en Robin begonnen in de verdediging terwijl Ilse, Larissa, LT en Aart begonnen met aanvallen.

Soms hebben we nog wat moeite om vanaf minuut 1 scherp te zijn. DES opende de scoren in de eerste minuut met een afstandsschot (dit vak wist overigens de aanvallen van de tegenstander zo goed te ontregelen dat ze maar 1 doelpunt in 70 minuten hebben tegen gekregen, en dat was de eerste). Dit zorgde gelijk voor scherpte aan de kant van PC. PC reageerde fel met maar liefst 9 doelpunten voordat DES hun tweede doelpunt mocht scoren in de 33ste minuut. Met nog twee schoten en een doorloopbal gingen we de rust in met 2-12. Een ruime voorsprong die we graag nog verder wilde uitbouwen.

We zaten goed met z’n allen ballen te vissen en door er dicht op te verdedigen wist de tegenstander zich soms geen raad en werden er nogal creatieve ballen gegooid. Dit ontregelde de aanvallen van DES waardoor PC lekker door kon scoren. Het kansje van de wedstrijd was dan ook voor de rebounders onder de paal. Met een tegenstander telkens aan de verkeerde kant, werd dat balletje omhoog niet 1 keer, niet 2 keer, maar 3 keer uitgebuit (we vertellen er niet bij dat dit er minimaal 10 hadden kunnen zijn). Jesse en Cynthia werden tegen het eind van de tweede helft ingebracht om nog even lekker mee te ballen. Jesse kreeg gelijk een strafworp in zijn handen geduwd van Aart en Cynthia ging van haar vertrouwde zuivere afstandje schieten. Er is weer hard gewerkt en met een eindstand van 7-26 mogen we ook zeker niet klagen.

Echt genieten van de voorsprong leken de spelers in het veld niet altijd te doen. Zelf-kritisch als we zijn valt er altijd nog zoveel te verbeteren. Maar twee keer op rij boven de 25 doelpunten scoren is zeker niet verkeerd. Dat telt in ieder geval lekker bij op de lijstjes voor topscorder, waarin Aart bij de heren en Anouk bij de dames nog boven aan staan. Zo houden we in ieder geval onderlinge competitie.

Reserves bedankt en weer op naar volgende week! Dan staat er weer een mooi thuis-programma voor jullie klaar. Dit keer tegen Futura 3 om 14.00uur.