Albatros 3 – Paal Centraal 2

Na op maandag van het veld gespoeld te zijn en donderdag de waterdans te hebben ontsprongen, stond er zaterdag een wedstrijd in Zwijndrecht op de planning. De weersverwachting was niet best maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat het hele team (+ supporters) over de auto’s verdeeld was door de scherpe berekening van de Bob, kon de colonne vertrekken richting de wedstrijd. In Zwijndrecht aangekomen bleek het dat Albatros een prachtig sportcomplex tot haar beschikking heeft samen met SV Conventus. Na de gebruikelijke peptalk kon er om 16:00 gestart worden met de wedstrijd. Helaas mocht Albatros de bal uitnemen en zij maakte hier ook goed gebruik van door een goed verdedigde wegtrek bal er in te leggen (1-0). Gelukkig had de eerste aanval van Paal Centraal met Jeroen, Paulien, Robin en Sanne, hier een goed antwoord er op. Door een diepe bal van Sanne kon Robin er in beweging soepel een afstandsschot in leggen (1-1). Na het wisselen van vakken mochten Bob, Elize, Gertjan en Nina zich bewijzen in de aanval. Dit resulteerde in een afstandsschot van Nina (1-2). Kort hierna wist de aanval een vrije bal te versieren. Gertjan wist deze verzilveren met een soepel schotje (1-3). Na 4 minuten gespeeld te hebben brak er een kwartier aan waarbij PC niet tot scoren kwam. Albatros bleef echter wel scoren waarna het in de 20e minuut 7-3 stond. Hierna wist Nina er nog een afstandsschot in te leggen (7-4). De minuten erna knalde Albatros er 3 afstandsschoten in waarna zij verder uit liepen tot 10-4. Hierna bleef het stil aan de kant van Albatros. Gelukkig wisten Nina en Elize elkaar te vinden in de aanval wat resulteerde in een afstandsschot en een wegtrekbal die er soepel in gingen (10-6). Na een half uur gespeeld te hebben nam Albatros weer de beurt om er wat kansen in te leggen (13-6). Een van de gescoorde doorlopen van Albatros werd bestempeld als onsportief door de bank van PC. Wat er daadwerkelijk gebeurde schijnt alleen supporter, Tom Bosma, te weten. De laatste minuten van de eerste helft werden zeer effectief benut door PC. Nina, Marloes en Bob wisten er 2 schoten en een wegtrekbal in te leggen. Tussendoor scoorde Albatros nog een wegtrekbal. Met 14-9 op het scoreboard werd er gerust.  Na 2 minuten en 2 tegendoelpunten wist PC zich te herpakken en werd er 3 keer gescoord (16-12). Na 50 minuten gespeeld te hebben leek te wedstrijd wel beslist te zijn en liet Albatros Paal Centraal achter zich liggen. Alleen Jeroen leek de korf nog 2x te vinden in de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Daar tegenover stonden 5 punten van Albatros. Het einde van de wedstrijd was niet meer echt spannend en daardoor kon de scheidsrechter na 70 minuten rustig affluiten. Met 24-16 op het scoreboard verlieten de spelers het veld. Schrale troost is dat het wel droog gebleven is tijdens de wedstrijd en dat iedereen het veld in één stuk verlaten heeft. Op naar volgende week wanneer er weer thuiswedstrijden gespeeld mogen worden. Komende zaterdag staat Weidevogels op het programma en het beloofd een leuke pot te worden.