Achilles (Hg) 7 – Paal Centraal 3

Deze zaterdag was het voor PC3 voor het eerst tijd om het vertrouwde Delft te verlaten en af te reizen naar Den Haag. Voor PC3 was het hierdoor helaas niet meer mogelijk om even terug te fietsen om een vergeten shirtjestas op te halen, waardoor ze niet in het groen, maar in het zwart moesten spelen.

Een beetje in de war door de minder groene omstandigheden op het veld, begint PC3 aan de wedstrijd. Ook dit keer begint PC3 met een vertrouwde opstelling met in de aanval Gertjan, Tim, Lisanne en Paulien en de verdediging Thomas, Paul, Wybrigje en Marloes. Emma zit aan de kant om de eerste helft van de wedstrijd onze coach Richard te ondersteunen.

PC3 begint helaas niet zo goed aan de wedstrijd. Het zou best kunnen dat de minder groene omstandigheden en de gezellige openingsbbq van de avond daarvoor hier een beetje een rol in spelen. Na enkele minuten staat PC3 al 4-0 achter. Gelukkig weet Lisanne vlak daarna met een doorloper het eerste doelpunt van PC3 te verzorgen. Vervolgens lukt het ons helaas niet om meer doelpunten te creëren, waardoor we op een gegeven moment 6-1 achterstaan. Paul weet nog wel met een korte kans te scoren, maar Achilles blijft scoren, waardoor we 10-2 achter komen te staan. Lisanne maakt nog een mooie doorloper, waarna we met 10-3 de rust in gaan.

Tijdens de rust spreekt Richard ons streng toe, maar geeft hij ons ook een goede peptalk. We moeten ons er even overheen zetten dat we niet in het groen spelen en met meer tempo meer kans creëren.

De tweede helft beginnen we mede dankzij de geweldige peptalk van Richard gelukkig heel sterk. Met twee schoten van Lisanne en Marloes komen we op een minder kleine achterstand van 10-5 te staan. We lijken er eindelijk overheen te zijn dat we niet in het groen spelen en creëren goede kansen. Na een mooi schot van Tim weten we vervolgens nog 4x te scoren, waarna we uiteindelijk eindigen met een eindstand van 16-10.

Uiteindelijk hebben we de wedstrijd niet meer kunnen winnen, maar we kunnen wel zeggen dat we de tweede helft met een stand van 6-7 hebben gewonnen. Voor Lisanne was dit haar laatste wedstrijd. We gaan haar heel erg missen en zijn blij met haar inzet tijdens de afgelopen veldwedstrijden. Dit was voorlopig de laatste veldwedstrijd. We kijken uit naar de zaal en zijn heel erg benieuwd hoe het zaalseizoen zal verlopen.